Over ons

Samen Fietsen Hapert

In oktober 2022 is de Stichting Hapert Actief opgericht. Hiertoe behoren commissies die als doel hebben om activiteiten te organiseren (met een niet-commerciële doelstelling in principe), gericht op de gemeenschap Hapert. Waaronder dus ook de commissie “Samen Fietsen Hapert”.
Duofiets

Doel Samen Fietsen Hapert

De commissie Samen Fietsen Hapert heeft als doel om fietsmiddagen te organiseren voor mensen woonachtig in Hapert, die minder valide zijn en daardoor niet meer zelfstandig kunnen fietsen. Hetzij vanwege ouderdom of door lichamelijke / geestelijke beperking. Om deze mensen toch te kunnen laten genieten van het fietsen, zijn er aangepaste fietsen gekocht.
Op dit moment hebben wij 3 zogenaamde duo-fietsen en 1 rolstoelfiets ter beschikking. Met behulp van deze fietsen is het voor hen mogelijk, onder begeleiding van een vrijwilliger, met de fiets op pad te gaan. Dit helpt uiteraard ook om mensen uit hun isolement te halen, iets waarin ze door hun lichamelijk gebrek mogelijk terecht zijn gekomen. Door deze activiteit kunnen zij weer beter deelnemen aan de maatschappij, weer enige sociale contacten opbouwen, hetgeen goed is voor de mentale en fysieke gezondheid.

Fietsmiddagen

Gedurende de zomertijd (van begin april tot medio oktober) willen we meerdere keren per week ’s middags begeleid gaan fietsen. Met als doel uiteindelijk 5 dagen in de week. We zullen hier nauw samenwerken met SVH, die eveneens van een groot aantal vrijwilligers gebruik maakt.
 
Deze vrijwilligers zullen de gasten omstreeks 13.00 uur ophalen, waarna er gezamenlijk vanaf MFA “Hart van Hapert” vertrokken zal worden voor een gezellig ritje in de omgeving van Hapert. Omstreeks 17.00 uur is iedereen weer terug in Hapert.
 
De bijdrage van de gasten is €7, die gebruikt zal worden voor 2 consumpties (1 voor gast en 1 voor vrijwilliger) en een bijdrage voor gebruik / onderhoud van de fiets. 

Commissie Samen Fietsen Hapert

Stichting Hapert Actief

Henk van de Ven
Voorzitter

Peter Maes
Penningmeester / secretaris

Andre van Dongen
Bestuurslid

Ad van de Ven
Bestuurslid

Opgericht
31 oktober 2022

RSIN
864479724

KVK
88023133

IBAN
NL24 RBRB 8836 9874 00

Contactadres
p/a de Stuw 1
5527GK Hapert

Meer info?

Lees meer en meld je aan als deelnemer of vrijwilliger!

Scroll naar boven